maanantai 27. lokakuuta 2014



Jälleen riitti kerhossa tohinaa, kun nuoret vielä lasittivat merellisiä astioitaan, jatkoivat Teeri-piirroksiaan sekä luonnostelivat tulevaa öljyvärityötä "Etelän auringossa".  Maalaustehtävän pohjustukseksi tutustuimme Paul Kleen elämään ja Tunisian matkaan vuonna 1914, jonka aikana hän ymmärsi olevansa taidemaalari. Itse tehtävänanto kuului näin:
Muuttolinnut jättävät meidät tänne kylmään pohjolan syksyyn ja lentävät etelän aurinkoon.
Millaiseen paratiisiin linnut lentävät? Käytä mielikuvitustasi! Voisiko linnuilla olla jokin salainen paratiisi, jota ihmiset eivät ole edes vielä löytäneet? Paikka, jossa
auringon säteet maalaavat kaiken lämpimillä sävyillään?

Maalaustehtävässä käytämme sävyjä enimmäkseen väriympyrän lämpimältä puoliskolta. Jos öljyvärimaalin ohennin aiheuttaa päänsärkyä, on käytössä toinen tila jossa voi maalata akryylein. Maalaamme vielä perinteisillä öljyväreillä, emmekä siis ole siirtyneet vesiliukoisten öljyvärien helppoon ja hajuttomaan maailmaan. Pohjina käytämme Fredrixin kangaspahvipohjia. Jokainen saa valita haluamansa kokoisen, pienemmän tai isomman. Öljyvärityötä on kerhossa odotettu ja se on ollut yksi suosituimmista tekniikoista aiempinakin kerhovuosina.

Alla kuvia tämän päivän tekemisistä:

Eveliinan keskeneräinen teeri
Hillan teeri
Savityön värjäämistä alilasitevärillä
Tarkkaa työtä...

 
 Alilasitettu merellinen astia, vielä vailla kiiltävää lasitetta








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti