perjantai 28. syyskuuta 2018

Syksyn -18 kuviskerho kokoontuu tänään jo viidettä kertaa. Mukana on oppilaita viidenneltä luokalta  aina 9.luokkalaisiin, yhteensä melkein 20 kerholaista. Kirjoittelen tätä kerholaisten työskennellessä vieressä, ja blogikommentteja satelee seuraavanlaisesti: "Kiva tunnelma", "Paras", "Täällä on hyviä keksejä" ja "Täällä on vähän vapaampaa". Nuo heitot varmaan tiivistävät sen, miksi kerhoon jaksaa tulla perjantaina vielä koulupäivän jälkeen.

Aiempien kertojen aikana olemme ehtineet tehdä
  • kummituksia valkosavesta (lasitetaan myöhemmin valkoisella kimallelasitteella), 
  • akryylimaalauksia pinkopohjille kesäisistä aiheista, 
  • strutsinmunasta kuorituva yllätys raapekartongille, 
  • puisten hyrrien maalaus kokeillen esim. optisia illuusioita/ värien sekoittumista (esim. spiraali tai kahdesta pääväristä pyöriessä syntyvä välivärin vaikutelma).
Kerholaiset tekevät kutakin työtä omaan tahtiinsa, eli samalla kerralla voi olla useammankin tekniikan välineet ja tilpehöörit iloisesti ympäri luokkaa. Laitan tänne kerhotöistä lisää kuvia sitä mukaa kun niitä isommassa määrin valmistuu.

Tänään aiheena oli marmorointi. Hyödynnämme marmoroitua paperia myöhemmin pahvirasioiden tuunaus -tehtävässä. Rasiatöitä on tehty joskus aiempinakin kerhovuosina ja siitä on innostuttu. Lisäksi tulossa on kuivapastellitöitä märälle maalaushuovalle ja mallipiirtämistä grafiittikynillä.

Alla muutama kesäinen maalaustyö sekä esimerkkejä hyrristä.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti